Διακοπές στο covid free Μεγανήσι

Στο Μεγανήσι, τον κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου, όπως το αποκαλούν πολλοί, έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι με το πρόγραμμα για τα μικρά νησιά που οργάνωσε η κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο. Στους τρεις πεντακάθαρους οικισμούς του, σας περιμένουν οι άνθρωποι χαρούμενοι και χαμογελαστοί να περάσετε μαζί τους ονειρικές διακοπές. Το νησί διαθέτει ξενώνες και πριβέ βίλες που μπορείτε να νοικιάσετε σε καλές τιμές εγκαίρως.

Σας προτείνουμε ενδεικτικά:

Teacher’s House

Κινητό τηλέφωνο κρατήσεων: +30 694 420 1260

Email κρατήσεων: stray.catsrk@gmail.com

Θέση επιχείρησης στους google maps: 38°39’32.8″N 20°45’36.6″E

Κείμενο περιγραφής επιχείρησης

Ένα αρχοντικό του 1850 αναπαλαιώθηκε με σύγχρονη αισθητική. Βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού στο Σπαρτοχώρι Μεγανήσιου Λευκάδας. Ένας πανέμορφος  πεντακάθαρος παραδοσιακός οικισμός που σε αιχμαλωτίζει με την πρώτη ματιά. Είναι χτισμένος πάνω σ’ έναν εντυπωσιακό βράχο ακριβώς απέναντι από το νησί θρύλο – το Σκορπιό του Ωνάση, το οποίο τώρα έχει περάσει στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα. Το Μεγανήσι μέχρι πριν από 10 χρόνια δεν ήταν γνωστό στον πολύ κόσμο γι’ αυτό και οι χιλιάδες επισκέπτες του σήμερα το αποκαλούν κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου.

Ο ξενώνας ονομάζεται “το Σπίτι του Δασκάλου 1850.” Χτίστηκε σχεδόν πριν από δύο αιώνες, στα τέλη του 19ου αιώνα  και για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς του χωριού. Ήταν το κέντρο της κοινωνικής ζωής καθώς εκεί φιλοξενούνταν όλοι οι αξιωματούχοι εκείνης της περιόδου που επισκέπτονταν το νησί. Οι απόγονοι του δασκάλου Γιώργου Πολίτη το μετέτρεψαν σε ένα ξενώνα που παντρεύει την πολυτέλεια με την παράδοση. Πισίνα – τζακούζι, σύγχρονα μπάνια, αναπαυτικά κρεβάτια, ατμοσφαιρικοί εξωτερικοί χώροι, βεράντες με κληματαριές, με έπιπλα εκείνης της περιόδου – μοναδικά κομμάτια που είχαν κατασκευαστεί από ντόπιους τεχνίτες.

Στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού δεν μπαίνουν αυτοκίνητα και θα εξυπηρετηθείτε στο πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού και απέχει μόλις 5 λεπτά από τον ξενώνα. Εάν θέλετε να κολυμπήσετε στη θάλασσα χωρίς να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας η παραλία  Σπήλια απέχει  15 λεπτά με τα πόδια και σας οδηγεί εκεί ένας πολύ γραφικός δρόμος με υπέροχη θέα. Σε όλες τις υπόλοιπες παραλίες πηγαίνετε με το αυτοκίνητο και οι αποστάσεις είναι από  5 έως 10 λεπτά.

Ο ξενώνας διαθέτει 2 δίχωρες σουίτες των 50τμ και μία μονόχωρη των 30τμ. Κάθε δίχωρη σουίτα κοιμίζει έως 4 άτομα και διαθέτει κουζίνα,  τηλεόραση,  κλιματισμό, τοιχογραφίες και όλες τις σύγχρονες παροχές. Η μονόχωρη σουίτα κοιμίζει 2 άτομα και διαθέτει πολυκουζινάκι, τηλεόραση, κλιματισμό, τοιχογραφίες.

Οι κοινόχρηστοι χώρου αποτελούνται από ένα καθιστικό με πέργκολα και πισίνα – τζακούζι. Παρέχεται δωρεάν wifi σε όλους τους χώρους του ξενώνα.

Villa Erini

 Κινητό τηλέφωνο κρατήσεων: +30 694 420 1260

Email κρατήσεων: stray.catsrk@gmail.com

Θέση επιχείρησης στους google maps: 38°39’53.4″N 20°45’10.0″E

Κείμενο περιγραφής επιχείρησης

Μια όμορφη βίλα με θέα στο Σκορπιό και το Ιόνιο Πέλαγος με ιδιωτική πισίνα και το δικό της εκκλησάκι. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να εξασφαλίσει μια χαλαρωτική διαμονή. Η βίλα διαθέτει ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Στο ισόγειο υπάρχει υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Όμοια, στον πρώτο όροφο υπάρχουν 2 υπνοδωμάτια που έχουν επίσης ιδιωτικό μπάνιο με ντους και μοιράζονται ένα μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Το ένα υπνοδωμάτιο έχει 2 μονά κρεβάτια και το άλλο ένα διπλό κρεβάτι. Μια όμορφη παραλία με βότσαλα απέχει μόλις 200μ. και το γραφικό Σπαρτοχώρι μόλις 1χλμ.