Χαρδαλιάς: 20.000 στρέμματα στάχτη - Από καύση κλαδιών σε ελαιώνα ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Σχίνο

Από αγροτικές εργασίες σε χωράφι στο ελαιώνα του Σχίνου Λουτρακίου ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά χθες το βράδυ και μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικος της περιοχές έκαψε τα κλαδέματα από τις ελιές του και αποχώρησε νομίζοντας ότι είχε σβήσει η φωτιά. Ωστόσο το βράδυ με την ενίσχυση του αέρα η φωτιά αναζωπυρώθηκε στο χωράφι του και επεκτάθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε αυτή την ώρα επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές ενώ από το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της πυρόσβεσης τέθηκαν όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.