Πότε ανοίγουν γυμναστήρια και catering-Ελεύθερες οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 15 Μαΐου

Aπό τις 15 Μαΐου ξεκινά η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον όσον αφορά στο λιανεμπόριο, ενώ εντός του ίδιου μήνα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν γυμναστήρια και catering για δεξιώσεις.

Αυτά δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός του Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν γυμναστήρια και catering για δεξιώσεις, διευκρινίζοντας ότι «το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες».

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε ο υπουργός. Τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους.

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναφορικά με την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας υπογράμμισε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» προανήγγειλε.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ισχύουν τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή των ειδικών.