Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα-Ποιο το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 9 Μαΐου, τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, με το ωράριο λειτουργίας να ξεκινά στις 11:00 και να λήγει στις 18:00 το απόγευμα.

Δικαίωμα λειτουργίας εκτός από τα κομμωτήρια έχουν και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ).

Επισημαίνεται ότι εντός των καταστημάτων θα υπάρχουν προσφορές, καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά τις αργίες, δηλαδή, του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου.

Παράλληλα, από χθες, Σάββατο, μειώθηκε το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία.

Πώς μετακινούμαστε προς τα καταστήματα

Όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να αποστείλουν SMS στο 13032, με το οποίο εξσφαλίζουν 3 ώρες, συνολιά, για τα ψώνια τους, με τις ισχύουσες μεθόδους (click away – click in shop).

Η μετακίνηση για το το κομμωτήριο, με το οποίο θα πρέπει να έχετε κλείσει ραντεβού, γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 6. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείται η αντίστοιχη γραπτή βεβαίωση (τύπου Β). Σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να ζητηθεί το αποδεικτικό του ραντεβού σας.

Για τη μετάβαση σας στο σούπερ μάρκετ, αντίστοιχα, θα πρέπει να αποστείλετε SMS στο 13033 με κωδικό 2. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείται η αντίστοιχη γραπτή βεβαίωση (τύπου Β).