Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 έως 39 ετών - Ποιες ηλικιακές ομάδες ακολουθούν

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας από 30 έως 39 ετών, αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Από τις 21.30 της Μεγάλης Δευτέρας άρχισαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση τα πρώτα ενημερωτικά SMS.

Το σχετικό SMS αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Για όποιους έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Επισημαίνεται ότι τα ίδια εμβόλια (AstraZeneca), θα εμβολιαστεί και η αμέσως επόμενη ομάδα, των 40 έως 44 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Στην ηλικιακή αυτή ομάδα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός μιας ημέρας.

Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα, σε ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Στη συνέχεια, το Μεγάλο Σάββατο, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49, οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson).