Έρευνα για ύποπτους θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 περιστατικά σε 12 μήνες από την ίδια αιτία

Σε έρευνα σε γηροκομείο της Κρήτης προχωρούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας κακουργηματικής πράξης, μετά το θάνατο 68 ηλικιωμένων μέσα σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, στο πλαίσιο αυτών των ερευνών οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή σορού μίας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στον οίκο ευγηρίας μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Χανίων.

 “Περίεργοι” θάνατοι σε γηροκομείο (εικόνες)

Οι αρχές θέλουν να ελέγξουν αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου. Με λίγα λόγια, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο  ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Χανιά - οίκος ευγηρίας - εκταφή νεκρής

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Πηγή πληροφοριών: zarpanews.gr