«Θερίζει» αρνητές η πανδημία: Παλαιοημερολογίτικες μονές αποδεκατίζονται!

Για εκείνους που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ογκολόγος – παθολόγος γιατρός του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος.

Όπως επισήμανε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κορωνοϊός στην παρούσα φάση «θερίζει» όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα είτε είναι αρνητές εμβολίων.

Επισήμανε δε, πως το εμβόλιο σώζει ζωές, καθώς μπορεί κάποιος να νοσήσει το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, αλλά η νοσηλεία είναι πιο εύκολη, κρατά μια δυο μέρες, σπάνια φτάνει κάποιος στην εντατική και δεν πεθαίνεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι εντατικές είναι γεμάτες από ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε μάλιστα.

Ο κ. Συρίγος είπε ότι και οι νέοι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και καταδίκασε τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό. Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος: «Την ώρα που η επιστήμη έχει μπει από την πόρτα σε όλα τα σπίτια και η γιαγιά ακούει για τις παρενέργειες του AstraZeneca, από το παράθυρο εισβάλει ο φανατισμός, από ομάδες ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, από ομάδες που αρνούνται τον εμβολιασμό και τα τεστ».

Κορωνοϊός-Αλεξανδρούπολη: Μοναχή κατέληξε, άλλες 20 θετικές σε μοναστήρι

Όπως αποκάλυψε μάλιστα υπάρχουν μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών που έχουν πραγματικά αποδεκατιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και οι επιστήμονες της δική τους να υπερασπίζονται τα επιστημονικά δεδομένα και τη λογική και να αποστομωθεί η προκατάληψη και ο φανατισμός.

Όπως κατήγγειλε στα νοσοκομεία εκλεκτοί ιατροί υποφέρουν από δικηγόρους που ζητούν να γίνουν νεκροτομές σε θύματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος προήλθε από κορωνοϊό και δεν έχουν στήριξη από τον ΕΟΔΥ και την πολιτεία.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση του Πάσχα είπε ότι οι επιστήμονες εξαρχής είχαν πει ότι θα πρέπει να σταθμιστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της στιγμής και αυτά δείχνουν ότι μια μαζική έξοδος μπορεί να αποτελέσει βόμβα διασποράς, αντίθετα τάχθηκε υπέρ του ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.