Αναχωρούν οι 189 Ολλανδοί από τη Ρόδο: Το πανό με το «ευχαριστώ» για τη φιλοξενία (Εικόνα)

Το λεγόμενο πείραμα της Ρόδου ολοκληρώθηκε και το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου αναχωρούν για την πατρίδα τους οι 189 Ολλανδοί τουρίστες, έχοντας περάσει μία σχεδόν εβδομάδα all inclusive διακοπές σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου, στο πλαίσιο Ολλανδικού πειράματος για ασφαλείς διακοπές, σε ξενοδοχειακές μονάδες και ταξίδια απόλυτης χαλάρωσης,  χωρίς δραστηριότητες και εξερευνήσεις προορισμών.

Οι ίδιοι, παρότι λόγω πανδημίας δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ρόδου, που άλλωστε όπως όλη η χώρα τελεί ακόμα υπό περιοριστικά μέτρα, με κλειστή εστίαση δηλώνουν πάντως απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και την χαλάρωση που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Οι διακοπές που έκαναν, ήταν all inclusive για περίπου μία εβδομάδα στο ελληνικό νησί και υπό καθεστώς πανδημίας, στο πλαίσιο του γνωστού πλέον σε όλη την Ευρώπη πιλοτικού προγράμματος, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα rodiaki.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ως υπεύθυνος του πρακτορείου Travel exchange που έφερε τους Ολλανδούς στη Ρόδο, όλοι τους έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Μάλιστα πήγαν όλα καλά και δεν υπήρξε κανένα παράπονο, ούτε από τους διοργανωτές ούτε και από τους τουρίστες. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, περιμένει και εκείνος με αγωνία την αποτύπωση των εντυπώσεων και τα αποτελέσματα του προγράμματος που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/rodos.jpg.webp?itok=BkGxm86t

Συγκίνηση για το πανό με το ευχαριστήριο μήνυμα των Ολλανδών επισκεπτών

Αναφορικά με τη φιλοξενία των τουριστών από την Ολλανδία στη Ρόδο, και με αφορμή την ανάρτηση ενός πανό σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμειναν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα το μέλος της διοίκησης της ΠΟΞ και της ΕΞΡ Γιάννης Χατζής σε σχόλιό του αναφέρει τα εξής: «Μια εικόνα απέραντης συγκίνησης. Η Ρόδος φιλοξενεί σε πιλοτικό πρόγραμμα 189 Ολλανδούς οι οποίοι μένουν σε καραντίνα σε όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Σχεδόν 30.000 άτομα έκαναν αίτηση για να πληρώσουν 399 ευρώ και να συμμετάσχουν. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Η εικόνα αυτή γεμίζει ελπίδα και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες, όλους τους ξενοδόχους. Το τέλος είναι κοντά, ο τουρισμός θα ανακάμψει».

Όσο για τους τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη «Ροδιακή», οι Ολλανδοί ήταν διαφόρων ηλικιών και πριν επισκεφτούν το νησί μας είχαν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα υποβληθούν εκ νέου σε rapid test.