B. Κικίλιας: Θα παραλάβουμε πιο γρήγορα 1,2 εκατ. εμβόλια Pfizer/BionTech - Σταθεροποίηση στην Αττική

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των δεικτών της επιδημίας είναι ελαφρώς μειούμενος και υπάρχει μια σταθεροποίηση στον δείκτη θετικότητας κάτω του 6%, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 27.462 και εδώ καταγράφεται μία πτωτική τάση, εάν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός αυτός ήταν κοντά στα 30.000.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρατηρείται μια έντονα αυξητική τάση των κρουσμάτων, ενώ υπάρχει προβληματισμός για τη Θάσο, την Καβάλα, την Κάλυμνο και τον Έβρο.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι «η Αττική σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία παρουσιάζεται μια σταθεροποιητική τάση, κάτι που είναι ελπιδοφόρο, μια εύθραυστη ισορροπία», υπογράμμισε και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για παραδόσεις – εξπρές εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και τόνισε πως για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BionTech μέχρι τον Ιούνιο.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα, είπε παράλληλα ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί έναντι του κορoνοϊού.