Δεύτερο self test για τους μαθητές των λυκείων όλης της χώρας

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των λυκείων σε όλη τη χώρα, με τα self test να αποτελούν την «ασπίδα» κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μαθητές, καθηγητές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό οφείλουν να παραλάβουν από τα φαρμακεία το δεύτερο δωρεάν self test και να το διενεργήσουν το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο νωρίς το πρωί της Πέμπτης ώστε, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας, να προσέλθουν στα σχολεία με τη βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων που διαθέτουν τέτοιες, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Για τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self-test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του μαθητή.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.). Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα: