Εν ψυχρώ δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες-«Συμβόλαιο θανάτου» βλέπουν οι αρχές

Η ΕΛ.ΑΣ. αυτή την ώρα εξετάζει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της σε σχέση με την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα χέρια τους φαίνεται να βρίσκονται και δύο μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες φαίνεται να έχουν ήδη δώσει στους αστυνομικούς μια πρώτη εικόνα σε σχέση με τις κινήσεις, αλλά και κάποια χαρακτηριστικά των δραστών.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Δεν αποκλείεται βέβαια και η πιθανότητα οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

dolofonia-karaivaz-sto-mikroskopio-tis-el-as-dyo-martyries0Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή χαμηλού κυβισμού, πιθανότατα σκούτερ, με το οποίο και διέφυγαν. Ο οδηγός φέρεται να φορούσε κράνος ή σκούφο και ο συνοδηγός στρατιωτικό μπουφάν και χειρουργική μάσκα.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, χρησιμοποιήθηκε μόνον ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών, με τον δημοσιογράφο να δέχεται τουλάχιστον 6 σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι. Στο σημείο βρέθηκαν 12 κάλυκες, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για χρήση σιγαστήρα στο όπλο, δεδομένου ότι δεν φαίνεται κάποιος έχει ακούσει κάτι.

dolofonia-karaivaz-sto-mikroskopio-tis-el-as-dyo-martyries2

Μάλιστα, ο εκτελεστής φέρεται να πυροβόλησε το θύμα αρχικά εν κινήσει, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε από τη μηχανή, με τις μαρτυρίες να επιβεβαιώνουν ότι έριξε πεζός την «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ, λίγα μέτρα από το αυτοκίνητό του, από το οποίο μόλις είχε αποβιβαστεί.

Μια βολίδα, μάλιστα, πέτυχε το όχημα, το οποίο και μεταφέρθηκε για να ερευνηθεί λεπτομερώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

dolofonia-karaivaz-sto-mikroskopio-tis-el-as-dyo-martyries4

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως εκτιμάται ότι οι δράστες τον ακολουθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργάζεται, έως το σπίτι του.

dolofonia-karaivaz-sto-mikroskopio-tis-el-as-dyo-martyries6

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η σορός του θύματος απομακρύνθηκε αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία από το σημείο, καθώς πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έρευνα από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά το τραγικό συμβάν, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και καταδίωξαν στην Εθνική Οδό μια μηχανή ίδιου τύπου με εκείνη στην οποία, κατά μαρτυρίες , επέβαιναν οι δράστες, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία σύνδεσή τους με το περιστατικό.