Σοκ: Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ - Ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, έξω ακριβώς από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας, τον εκτέλεσαν με πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός δημοσιογράφος, καλός συνάδελφος και έγκριτος αστυνομικός συντάκτης, δέχθηκε έξι σφαίρες, ενώ άγνωστο παραμένει εάν οι δράστες τον παρακολουθούσαν ή του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. και εκτεταμένες έρευνες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή για ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Ήδη αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κάτοικους της περιοχής, ενώ αναζητούν και υλικό από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κάλυπτε για χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ σε διάφορα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στο Star και ήταν διαχειριστής του site με αστυνομικά νέα bloko.gr.

Σοκ με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Τα πρώτα πλάνα απο το σημείο της δολοφονίας - eretikos.gr

Ενέδρα από δύο εν ψυχρώ εκτελεστές

Οι δράστες όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες είχαν στήσει ενέδρα, έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο και όταν εκείνος έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του,επιστρέφοντας από το Star, όπου εργαζόταν, (είχε μάλιστα εμφανιστεί μόλις προ ολίγου στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όπου ήταν συνεργάτης, με καθημερινή παρουσία), περί τις 14:15 το μεσημέρι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποίησαν σιγαστήρα, καθώς δεν υπήρξαν μαρτυρίες για αναστάτωση από τον ήχο των πυροβολισμών στην περιοχή.

Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ο ένας από αυτούς, ο συνεπιβάτης συγκεκριμένα τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Από το σημείο περισυνελέγησαν 17 κάλυκες.

Έξι σφαίρες βρήκαν δυστυχώς τον καλό συνάδελφο, σκοτώνοντάς τον.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.