Γεραπετρίτης: «Υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουμε τα σχολεία τη Δευτέρα, τα Λύκεια πρωτίστως»

«Εκείνο που η επιτροπή έχει ήδη συζητήσει είναι ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε υποχρεωτικά self test.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας, νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης, εκφράζοντας την εκτίμησή του, ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν ξανά με δια ζώσης εκπαίδευση τα Λύκεια.

Σημείωσε ότι τα σχολεία έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά. «Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρωτίστως τα λύκεια», είπε και αναφερόμενος στα δημοτικά σχολεία υπενθύμισε ότι έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα και ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος.

Γεραπετρίτης ΣΚΑΪ: Άνοιγμα Λυκείων τη Δευτέρα, μετακινήσεις το Πάσχα-  δημοτικά κι εστίαση | ΣΚΑΪ

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δυνατότητα να βγουν έξω». Έκανε λόγο για πολλά όπλα που δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αυτού του προβλήματος. Όπως ανέφερε αυτά είναι το μεγάλο ρεύμα εμβολιασμού, τα self test τα οποία έχουν πλέον δρομολογηθεί και θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας και ο καιρός που βελτιώνεται.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Πάσχα είπε ότι «η λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα». Επισήμανε ωστόσο ότι «είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης».