ΟΣΥ: Νέα λεωφορεία με leasing

Σύμβαση για την μίσθωση μέσω leasing λεωφορείων αστικού τύπου υπεγράφη την Παρασκευή μεταξύ της ΟΣΥ και των εταιρειών «Εθνική Leasing», «ΑΦΟΙ Σαρακάκη» και «ΑΦΟΙ Παπαδάκη – Εμπορική Οχημάτων».

 

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τρία έτη με δικαίωμα μονομερούς παράτασης από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. για ένα ακόμη έτος. «Το γεγονός της μίσθωσης των οχημάτων αυτών ενισχύει σημαντικά τον στόλο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και αποτελεί ένα ακόμη βήμα υπέρ του επιβατικού κοινού, στις αυξημένες από την πανδημία ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ κάνοντας λόγο για προσπάθεια «συνολικού εκσυγχρονισμού των Οδικών Συγκοινωνιών, που αποτελεί τον βασικό στόχο της Εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών».

 

Όπως έχει εξαγγελθεί, τα νέα λεωφορεία θα τεθούν σταδιακά στις συγκοινωνιακές γραμμές της Αττικής από τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ Στέφανο Αγιάσογλου «η υπογραφή των συμβάσεων με τις τρεις ανάδοχες Εταιρείες ολοκληρώνει στην πράξη μία αναδιοργάνωση που άρχισε τον Μάρτιο του 2020, με πρώτη κίνηση την επαναφορά στην κυκλοφορία μεγάλου μέρους των υφιστάμενων οχημάτων, την πρόσληψη 423 οδηγών και τεχνιτών και την ενίσχυσητώρα με αυτά τα λεωφορεία EURO V – 10 ετών και νεότερα».