Πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα - Τι πρέπει να προσέξουμε

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων, η πίεση στο σύστημα υγείας και ο φόβος για εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους, πάρκα και πλατείες οδήγησαν σε ηπιότερες παρεμβάσεις από το αναμενόμενο, ύστερα και από την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η συνεδρίαση της οποίας την Τετάρτη ήταν μαραθώνια.

Με μικρά και ασφαλή βήματα οι έρχονται από το Σάββατο και στις διαδημοτικές μετακινήσεις, με αυστηρούς, ωστόσο περιορισμούς.

Πότε επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Καταρχάς, όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές στο iefimerida οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του τρίωρου SMS για αγορές.

Επιπλέον, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τις μετακινήσεις με κωδικό 6 αλλά με περιορισμούς:

  • Μόνο για άσκηση
  • Έως τρία άτομα ή μία οικογένεια
  • Μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Η επισήμανση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες το βράδυ ήταν σαφής: Η συγκεκριμένη ρύθμιση που τίθεται σε ισχύ από αυτό το Σάββατο 4 Απριλίου,  γίνεται πιλοτικά και είναι πιθανόν να αρθεί άμεσα εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και μία εβδομάδα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για προκαθορισμένα ραντεβού σε κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων. Αφού πρώτα έχει κλειστεί συγκεκριμένο ραντεβού, δηλαδή.