Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα με click away, click in shop και sms στο 13032-Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν και τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

«Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών, προχωρά σε προσαρμογές των μέτρων. Να δώσουμε μικρές ανάσες στον κόσμο, σε ένα νέο μείγμα. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων. Να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια και τα πάρτι.

Το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, όχι συγχρωτισμό. Με τη βοήθεια των νέων όπλων, δηλαδή τα εμβόλια και τα τεστ που θα δίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν, αλλά και τη βελτίωση του καιρού, που θα μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα παρακάτω μέτρα «χαλάρωσης» του lockdown, μετά την εισήγηση των ειδικών.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού 13032 μόνο μία φορά την ημέρα και με τον χρονικό περιορισμό των 3 ωρών θα επιτρέπονται οι αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Ανά 25 τ.μ. θα επιτρέπεται ένας πελάτης.Το μέτρο αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ εξαιρούνται πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με την αποστολή του κωδικού 6 στο 13033 μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι πιλοτικό, θα ισχύει μόνο τα Σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός του δήμου διαμονής μας, ενώ, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα αρθεί αν παρατηρηθεί κατάχρησή του ή εικόνες συνωστισμού.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ, ενώ παράλληλα θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.