Κικίλιας: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό-Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση νέες τροποποιήσεις στο σχέδιο του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη μετατροπή του Θριασίου σε all-Covid νοσοκομείο και τη δημιουργία περισσότερων κλινών ΜΕΘ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση γι αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας  με αφορμή την προσαρμογή στα υφιστάμενα μέτρα, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία».

Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα. Συνέστησε προσοχή και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό.

Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά, είπε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

Ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε covid από 7 Απριλίου. Σημείωσε ότι οι απλές κλίνες είναι 130 και 33 ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.