Προφυλακίστηκε ο 58χρονος για τη διάρρηξη των τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό

Προφυλακίστηκε ο 58χρονος που κατηγορείται για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι υποστήριξε ο 58χρονος

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη διάρρηξη των θυρίδων υποστηρίζοντας ότι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα. Την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Για το λόγο αυτό ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης.

Σύμφωνα με την απολογία του εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες. Σε ό,τι αφορά το DNA που εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων υποστήριξε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσε να έχει “μεταφερθεί”.

«Πιθανολογώ ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναφορικά με το ντύσιμο του κατά τη διάρκεια της διάρρηξης των θυρίδων ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε απολογούμενος.

«Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορωνοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα.»