Πώς ξέφυγε ο κορωνοϊός στη Μαλεσίνα: 11 οι νεκροί από τις 3 Μαρτίου

Δυστυχώς 11 άνθρωποι στην Μαλεσίνα έχουν οδηγηθεί στον θάνατο, από τον  κορωνοϊό, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που νοσηλεύονται ακόμη στην κλινική covid και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η λίστα δυστυχώς διαρκώς μεγαλώνει, καθώς το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη Μαλεσίνα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπως αναφέρει το tvstar.gr.

Τι συνέβη στην Μαλεσίνα και πώς ξέφυγε η διασπορά

Η Μαλεσίνα έχει τεθεί σε συναγερμό από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν είχε προκύψει υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Στις 3 Μαρτίου απεβίωσε ο πρώτος κάτοικος της περιοχής, με την κατάσταση να γίνεται δραματική, καθώς πλέον ο αριθμός ανέρχεται σε 11.

Πώς ξεκίνησε η τραγωδία στην Μαλεσίνα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών στον ΣΚΑΪ, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσαν η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, αλλά και άλλων 200 έξω από αυτήν. Υπήρχε μία χαλάρωση των μέτρων στην περιοχή και μάλιστα κόσμος συνωστίζονταν, όπως λένε, στα καφενεία προκειμένου να δουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Μετά το πρώτο θύμα όμως στις 3 Μαρτίου, ένας άνδρα 84 ετών, η κατάσταση έγινε δραματική. Τρία άτομα πέθαναν μάλιστα τις τελευταίες δύο ημέρες: μία 69χρονη και ένας 38χρονος, ενώ ακολούθησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο θάνατος ενός 44χρονου πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Την ίδια στιγμή, περίπου 50 άνθρωποι από την περιοχή νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ, με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας, με τον κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού, ειδικά από την στιγμή που ανάμεσα στα θύματα είναι και νέοι άνθρωποι.