Στη Σούδα το θηριώδες «Eisenhower»: Με δυνατότητα μεταφοράς 90 μαχητικών! (Video)

Στην ναυτική βάση του Μαραθίου στη Σούδα Χανίων στην Κρήτη, κατέπλευσε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο « Eisenhower», ένα μεγαθήριο το οποίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς 90 μαχητικών αεροσκαφών ελικοπτέρων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Πότε φτάνει στη Σούδα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ – HANIA.news

Το πλοίο προσέγγισε με την βοήθεια 4 ρυμουλκών στην προβλήτα Κ14 , ενώ κατά την είσοδο του στο λιμάνι συνοδευόταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ταχύπλοα σκάφη του Ναυτικού.

Δείτε το Video:

Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο διαθέτει πλήρωμα 5600 ατόμων και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 90 μαχητικών αεροσκαφών ελικοπτέρων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Δείτε το Video:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το USS Dwight D. Eisenhower θα καταπλεύσει στη Σούδα, δηλαδή στο μοναδικό ναύσταθμο της Μεσογείου ο οποίος έχει δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου αφού διαθέτει τον προβλήτα Κ-14.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το εντυπωσιακό, γιγάντιο αμερικανικό αεροπλανοφόρο την Τρίτη 23 Μαρτίου.