Δωρεάν ένα ατομικό rapid test την εβδομάδα για όλους τους πολίτες από τα φαρμακεία

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, η μοναδική μέχρι τώρα στην Ευρώπη, θεσμοθετεί νέο πλαίσιο βάσει του οποίου προβλέπονται άμεσα μαζικά δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή ενός τεστ σε εβδομαδιαία βάση για κάθε πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να το κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, επιδεικνύοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ του.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, να περάσουμε από τα 300.000 τεστ στα 10 εκατομμύρια την εβδομάδα.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από εδώ και πέρα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

  • επέκταση ωραρίου έως τις 9 όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια
  • άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • άνοιγμα κομμωτηρίων και
  • διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσουν από αύριο και ότι κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών ανοίγουν από Δευτέρα 22/3.

Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-1
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-2
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-3
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-4
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-5

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, απηύθυνε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες για την στωικότητα και την υπομονή τους απέναντι στην τήρηση του μέτρων», προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να δούμε τι έχουμε καταφέρει συλλογικά από την έναρξη της «μάχης» κατά του ιού.

Προσέθεσε δε ότι είναι αναγκαία η συστράτευση των πολιτών και κάλεσε να απέχουμε από νέους διχασμούς. «Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Έχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.