Παράταση lockdown: Tα μέτρα για Σαββατοκύριακο και Καθαρά Δευτέρα

Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα με μέτρα κατά του κορωνοϊού και με ένα τριήμερο – λόγω και της Καθαράς Δευτέρας – που θα ισχύσουν η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει μόνο με αυστηρούς περιορισμούς και με sms στο 13033.

Και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο όπως και για την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή έως τώρα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Άλλωστε, την παράταση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα, Σάββατο και την Κυριακή, θα ισχύει στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας από τις 19:00 ενώ την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού δεν μπορεί να γίνει εκτός δήμου, καθώς η μετακίνηση για άθληση (το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 δηλαδή) ισχύει μόνο για πεζή ή με ποδήλατο.