Συνεχείς έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες & Κρήτη

Ασυνήθιστης σφοδρότητας, αλλά και διάρκειας είναι ο χιονιάς που έφερε η Κακοκαιρία «Μήδεια» και ο οποίος «σφυροκοπά» από χθες Δευτέρα την Αττική, με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να επιβεβαιώνονται στο ακέραιο, ενίοτε και με μεγαλύτερη των προγνωστικών ένταση.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωί Τετάρτης, χιονοπτώσεις, Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, Κακοκαιρία Μήδεια, χιόνι

Οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας, συνεχείς και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», και οι οποίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωί Τετάρτης, χιονοπτώσεις, Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, Κακοκαιρία Μήδεια, χιόνι

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει ακόμη και κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, υπό του μηδενός!

Επισημαίνεται πως αφότου σταματήσουν οι χιονοπτώσεις η εγρήγορση και η προσοχή όλων μας πρέπει να παραμείνουν αυξημένες. Για τουλάχιστον 24 ακόμα ώρες. Και αυτό γιατί μετά την εκτόνωση των φαινομένων, εκδηλώνεται παγετός, σημειώνονται ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες και η ολισθηρότητα των δρόμων, είναι ακόμη πιο έντονη και επικίνδυνη.  Επομένως συνιστάται σε όλους μας η δέουσα προσοχή.