Στα λευκά ο Παρθενώνας: Η πιο ωραία λήψη από το Ίδρυμα Ωνάση (Εικόνα)

Ο Παρθενώνας σαν ένα γιγάντιο γλυπτό στον πάγο, με τον φακό του Σταύρου Πετρόπουλου.

Κόβει πραγματικά την ανάσα η ομορφιά της Αθήνας τυλιγμένης πια στο λευκό του χιονιού, εικόνα σπάνια και αρκετή για να μείνει αξέχαστη, μια και για το κέντρο της πρωτεύουσας οι χιονοπτώσεις και μάλιστα τέτοιας διάρκειας και έντασης δεν είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χειμώνα.

Η σπάνια επομένως εικόνα της Αθήνας σήμερα, ντυμένης στα λευκά, από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», έκανε το ιστορικό κέντρο να δείξει ιδιαίτερα εντυπωσιακό με την χιονισμένη Ακρόπολη, να φαντάζει πραγματικά μαγευτική.

Μία από τις φωτογραφίες που αδιαμφισβήτητα ξεχώρισαν είναι εκείνη που τράβηξε ο Σταύρος Πετρόπουλος για το Ίδρυμα Ωνάση, με μιαν αναφορά στο ίδιο το αστείρευτο έσω φως του Μνημείου συμβόλου για τον Πολιτισμό και «με την ευχή να δούμε όλοι σύντομα πολλές άσπρες μέρες». Με την ίδια ευχή, την παραθέτουμε:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Ο Παρθενώνας μέσα στο χιόνι φαντάζει σαν ένα γιγάντιο γλυπτό στον πάγο με αυτήν να είναι ίσως και η ωραιότερη λήψη του πανάρχαιου εμβληματικού μνημείου, μέσω της οποίας απαθανατίστηκε το εντελώς ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα, σήμερα.