Χωρίς ρεύμα Σποράδες, β. Εύβοια & τμήμα των βορείων προαστίων - Ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας, όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδειας» που έφερε πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

Σε ό,τι αφορά την Αττική  προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου,  με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρεια Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών, καθώς οι χιονοπτώσεις είναι δριμείς, στο βόρειο τμήμα και κυρίως σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα περισσότερα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Μαντούδι

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ και σε ό,τι αφορά την υψηλή τάση, η βλάβη στον υποσταθμό Μαντούδι αποκαταστάθηκε, ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από εναερίτες και συνεργεία της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη σε εναέρια γραμμή ανάμεσα στο Μαντούδι και τα Ψαχνά.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι Σποράδες

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Δήμαρχος Σκιάθου: Απελπιστική η κατάσταση

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για απελπιστική κατάσταση. «Από χθες στις δύο το μεσημέρι δεν έχουμε ρεύμα. Πολικό ψύχος, χιονίζει, έχουμε μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, αλλά στο Λαύκο, που έγινε η ζημιά από την πτώση δένδρων, μας άφησε χωρίς ρεύμα. Έπρεπε να είχε προνοήσει η ΔΕΔΗΕΕ για να μην συμβεί αυτό. Επιχειρούν με ζήλο τώρα αλλά δεν φθάνει. Είμαστε 3000 άτομα στο νησί και έχουμε παγώσει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα υπάρχουν πολλά σπίτια με ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ενώ άλλοι ασθενούν με covid-19 στα σπίτια τους. Να σημειωθεί ότι ο δήμος Σκιάθου ζήτησε με επίσημο αίτημά του να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόμοια προβλήματα με την ηλεκτροδότησή τους, αντιμετωπίζουν Σκόπελος και Αλόνησος.