Θρίλερ με το αεροσκάφος στο Δίκορφο Ζαγορίου: Άφαντος ο κυνηγός, πουθενά τα συντρίμμια!

Άφαντος ο κυνηγός που ειδοποίησε τις αρχές, για τον εντοπισμό των συντριμμιών του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που αγνοείται με τον χειριστή του από την Κυριακή.

Από τις οκτώ το πρωί, τεράστια είναι η κινητοποίηση των αρχών στο Δίκορφο Ζαγορίου, όταν έφτασε η πρώτη πληροφορία, ότι κυνηγός από την περιοχή, εντόπισε συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Στο Δίκορφο σύμφωνα με όσα μεταδίδει το epiruspost.gr έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας ενώ στην έρευνα μετέχει και ένα αεροσκάφος τύπου καναντέρ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή Καβαλλάρι μεταξύ Δίκορφου και Ελάτης.

αεροσκάφος αστυνομία Δίκορφο

 

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή σήμερα, είναι άριστες και αποτελούν τον μεγαλύτερο σύμμαχο στην έρευνα των αρχών, ωστόσο οι πληροφορίες για εντοπισμό του αεροσκάφους, ελέγχονται καθώς ο κυνηγός που ισχυρίστηκε πως εντόπισε συντρίμμια δεν έχει καμία επικοινωνία με τις αρχές από την στιγμή που έδωσε την πρώτη πληροφορία.

Πιθανόν βέβαια κρύβεται με το φόβο της επιβολής προστίμου, καθώς το κυνήγι απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

αεροσκάφος

Στο μηδέν ξανά οι έρευνες: «Νόμιζα ότι είδα συντρίμμια», είπε ο μάρτυρας

Τελικά λίγα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης ο μάρτυρας εντοπίστηκε για να αποδειχθεί, πως οι πρωινές πληροφορίες, ότι εντόπισε συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή του Δίκορφου και η λεπτομερής περιγραφή που δόθηκε, δεν έχουν απολύτως καμία βάση.

Ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με νεότερης ενημέρωση του  epiruspost.gr,  μίλησε με τις αρχές και η αρχική του, βεβαιότητα έγινε: «νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια». Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και δυστυχώς έληξε έτσι άδοξα, με την αγωνία για την τύχη του 34χρονου χειριστή να εντείνεται.

Η έρευνα συνεχίζεται ουσιαστικά από το μηδέν με σύμμαχο όμως αυτή την φορά τις άριστες καιρικές συνθήκες.

Οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες έχουν ενισχυθεί, δύσβατα σημεία ελέγχονται με drones του στρατού και της Πυροσβεστικής ενώ πέρα από την περιοχή του Ζαγορίου έρευνες γίνονται και στο Μιτσικέλι.

Έτσι το σημείο ωστόσο θα ελεγθεί σχολαστικά, ενώ παράλληλα η έρευνα εξελίσσεται και σε άλλες περιοχές στην ευρύτερη ακτίνα του Ζαγορίου.

Από το μηδέν οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος! Αβάσιμη η πληροφορία του κυνηγού – Makeleio.gr

Ισχυρές δυνάμεις συμμετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, έχε ανακοινωθεί, πως συνεχίζουν βεβαίως να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα ως κάτωθι:

• 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

• 12 Πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

• Δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν επίσης κινητοποιηθεί:

• Ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

• Δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

• Ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

• Το ΕΚΑΒ και

• Εθελοντές

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου στο πλαίσιο άσκησης touch and go και να φύγει για να προσγειωθεί πίσω στην Κοζάνη.

Το στίγμα του, όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο χειριστής του αεροσκάφους ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ, εκπαιδευόμενος πιλότος από το Ιράκ. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.