Σοκ & θλίψη στην Θήβα: Νεκρή 15χρονη από κορωνοϊό - Διασωληνωμένη η μητέρα της

Σοκ και βαθιά θλίψη σήμερα στην τοπική κοινωνία της Θήβας, όπου ένα κορίτσι μόλις 15 ετών, που εισήχθη στο νοσοκομείο θετική στον κορωνοϊό, έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα evima.gr το νεαρό κορίτσι, (βάδιζε στα 16 μόλις χρόνια του), μπήκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας και μέσα σε λίγες μόλις ώρες κατέληξε.

Όπως δήλωσε στο evima. gr ο δήμαρχος Θήβας κ. Αναστασίου «η 15χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός και κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ η τραγωδία για τους οικείους της, ξεπερνά κάθε ανθρώπινη αντοχή, καθώς και η μητέρα της άτυχης 15χρονης κοπέλας, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Συγκλονίζει ο αδελφός της 15χρονης: «Ήμουν αρνητής, στέρεψαν τα δάκρυα»

Για τον θάνατο του κοριτσιού μίλησε ο αδελφός της στον Alpha, λέγοντας αρχικά ότι και ο ίδιος ήταν αρνητής της πανδημίας. «Όλος ο κόσμος πρέπει να αφήσει αυτά που κάνει και πιστεύει για τον κορωνοϊό, να μαζευτεί στο σπίτι και να προσέξει την υγεία του και την οικογένειά του. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος ούτε ευγενικός, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις», είπε συντετριμμένος.

Αναφερόμενος στη μητέρα του, επιβεβαίωσε πως νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον «Ευαγγελισμό», με υποκείμενα νοσήματα σάκχαρο, διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ στην αξονική είχαν ανιχνεύσει αδυναμία στους πνεύμονες, γι’ αυτό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Είχε πάρα πολύ κακά συμπτώματα. Ξεκίνησαν από την Παρασκευή όλοι, και είχαν αρρωστήσει με κορωνοϊό στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδελφή. Στην αρχή, είπαν οι γιατροί να καθίσουν στο σπίτι καραντίνα και να τηρήσουν τις οδηγίες και τη Δευτέρα δέχθηκαν εντολή να πάνε στο νοσοκομείο της Θήβας για τον καθιερωμένο έλεγχο», είπε ο αδελφός της 15χρονης, εξηγώντας ότι τότε βρήκαν στο 78 το οξυγόνο της μητέρας του και την έστειλαν στον «Ευαγγελισμό».

Αιχμές για τον παιδίατρο

Ο νεαρός άφησε αιχμές για τον παιδίατρο που εξέτασε την αδελφή του, καθώς είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα και της έδωσε φάρμακα. «Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», εξήγησε.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 5 τα ξημερώματα, καθώς δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια της. «Σήμερα το πρωί, που πήγε ο πατέρας μου να δει τι συνέβαινε, του λένε ότι χάθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες. Ο,τι και να μου πουν δεν απαλύνει τον πόνο μου, έχασα την αδερφούλα μου, ήταν το άλλο μου μισό», είπε συγκινημένος. «Στέρεψαν τα δάκρυά μου», είπε χαρακτηριστικά. «Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι, να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά», συμβούλεψε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, για τον τραγικό χαμό του ανήλικου κοριτσιού:

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης».