Ψυχρότητα στην ορκωμοσία: «Καλή δύναμη & συνεργασία», το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου (Εικόνες)

Παραμένει η κόντρα Κυβέρνησης - Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια.

Το πρώτο τετ α τετ μετά τη χθεσινή κόντρα για το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια, παρότι βρισκόμαστε εν μέσω σκληρού lockdown, είχαν Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 το πρωί, όταν συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, για να παραστούν στην πρώτη τελετή ορκωμοσίας τμήματος των νέων στελεχών της κυβέρνησης, στην οποία χοροστάτησε κατ’ εξαίρεση ο Μακαριότατος.

Ο κ. Ιερώνυμος παρέστη στην ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, όταν μετά την ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ υπουργών ευχήθηκε: «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Ανασχηματισμός: Απέφυγε το τετ α τετ με Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος στο... | Πολιτική Ειδήσεις

Ερωτηθείς δε, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που προέκυψε με την Εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Εκείνο που εκκρεμεί είναι να δούμε εάν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια εντός της ημέρας, παραμονής των Θεοφανείων,  προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Υπήρξε πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες και μία σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του πρώτου γκρουπ.

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη: Η Εκκλησία οφείλει να δίνει το θετικό παράδειγμα

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Η κόντρα θυμίζουμε, ξεκίνησε χθες όταν η Ιερά Σύνοδος αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία εφαρμόζεται πιο σκληρό lockdown στη χώρα για να μπορέσουν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση απάντησε ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί», ενώ υπήρξαν πληροφορίες ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης και ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021,  αγιασμό των υδάτων σε εξωτερικό χώρο.