Όλη η διαδικασία εμβολιασμού - Video από το εμβολιαστικό κέντρο του Ίλιον, στην Αττική

Οργανώνονται με σχολαστικό και ταχύ τρόπο, τα εμβολιαστικά κέντρα  κατά της covid-19, καθώς η διαδικασία των εμβολιασμών, για την σταδιακή ανοσοποίηση του πληθυσμού, βρίσκεται πια στην τελική της, ευθεία.

Σε τρία ιατρεία εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, βρέθηκε μάλιστα σήμερα προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ειδησεογραφία της χώρας, το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε κάθε ιατρείο, όπως μετέδωσε, θα υπάρχει ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια ή ένας επισκέπτης υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός, οπότε το κάθε κέντρο θα είναι πλήρως καλυμμένο. Οι βάρδιες εμβολιασμού θα είναι 7:00-14:00 και 14:00-21:00 και υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται γύρω στα 170 άτομα ημερησίως.

 Δείτε το Video:

Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία του εμβολιασμού

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία θα ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο εμβολιαστική κέντρο θα τον θερμομετρούν και στη συνέχεια θα εισέρχεται στο κέντρο. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν ο πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί και αφού γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του και συμπληρώσει ένα έντυπο ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού.

Το NEWS 24/7 μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου - Όλη η διαδικασία -  Κοινωνία | News 24/7

Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει και στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η σύνηθες διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό.

Θα εκδίδεται δε, ένα πιστοποιητικό, στο οποίο και θα δηλώνεται ο εμβολιασμός.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο πολίτης προτού αναχωρήσει, θα κλείσει και το επόμενο ραντεβού του, για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.