Β. Κικίλιας: Αυξημένα κρούσματα στη Δυτ. Αττική - Βλέπουμε φως στο τούνελ

Ανησυχητική είναι η κατάσταση της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές, ενώ παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Αυτό επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από ενημέρωση που είχε από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους βρίσκονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Λάρισα. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στη Δυτική Αττική. Τις τελευταίες τρεις μέρες η εισαγωγή στα νοσοκομεία είναι ίση με τα εξιτήρια»

«Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία. Συνομίλησα με τον κ. Τσιόδρα και θα σας μεταφέρω ότι στην ηλικιακή ομάδα 75+, αλλά και στις ηλικίες 65 έως 74 ετών υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κατά 5%. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στις ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» έθεσε το δίλημμα ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Φως στο τούνελ, αλλά μετά τα Χριστούγεννα

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι με τον εμβολιασμό βλέπουμε πια φως στο τούνελ αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό.

«Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική, είπε ο κ. Β. Κικίλιας. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια».