Iατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - Τι αναφέρει

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», παραμένει νοσηλευόμενος και υπό συνεχή παρακολούθηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διακομίστηκε χθες στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου αναφέρεται: «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος εισήχθη το πρωί της Πέμπτης στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ευαγγελισμού, αναφέρθηκε χθες η εκ των θεράποντων ιατρών του, Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση».

Όπως εξήγησε οι λόγοι της νοσηλείας του, οφείλονται στο προχωρημένο της ηλικίας του, και στα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ευχετήρια μηνύματα

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας. Μέσω του Twitter ευχές απέστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο, στον οποίον ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Ευχετήριο μήνυμα για καλή ανάρρωση απέστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναφέρει: «Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα».

Στο μεταξύ, και ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο.