Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Βόρεια Ελλάδα-Σκέψεις για  αυστηρότερο lockdown

Προβληματισμό δημιουργεί στην κυβέρνηση η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, δεδομένου ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.209 νέα κρούσματα κορωνοιού, 480 διασωληνωμένους και 60 ακόμη θανάτους για το τελευταίο 24ωρο.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 905 κρούσματα ενώ όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στα «κόκκινα».

«Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Έβρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μεγάλη η διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας

Μια ακόμη πηγή ανησυχίας είναι η μεγάλη διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας αλλά και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις λόγω εργασίας.

Εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας στα σύνορα, ενώ παράλληλα υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη βέβαια δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο αυτό.

Όσον αφορά την κατάσταση αυτή ενημερώθηκε, σε σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του, και ο πρωθυπουργός. Τα στοιχεία αναμένεται να αξιολογηθούν στη αυριανή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή, τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.