Στο «κόκκινο» επίπεδο και η Μαγνησία-Το έκτακτο μήνυμα από το 112

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη εισέρχεται από το πρωί της Τρίτης 3/11και η Μαγνησία. Ενόψει αυτού, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, με το οποίο η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μήνυμα καλεί επίσης όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους, ενώ μέσω αυτού γνωστοποιούνται η αναστολή δραστηριοτήτων και τα επιπλέον προληπτικά μέτρα.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

3. Τηλε-εργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ,σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

4. Τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

5. Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

6. Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.