Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας

Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας έκαναν,τα ξημερώματα της Κυριακής, μέλη του Ρουβίκωνα εκφράζοντας μέσω συνθημάτων την αλληλεγγύη τους προς τις μαθητικές καταλήψεις.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που φορούσαν κράνη έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα όπως «αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις» και «κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές» αναρτώντας μάλιστα και βίντεο από την ενέργεια τους στην ιστοσελίδα της ομάδας, στο διαδίκτυο.

Σε κείμενο τους, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναφέρονται στην «τραγική κατάσταση» που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας και το «δυσοίωνο μέλλον», στρέφονται κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, χαρακτηρίζουν εχθρικές προς τους φοιτητές που πασχίζουν να τελειώσουν τις σχολές τους και ζουν στις φοιτητικές εστίες, δουλεύοντας παράλληλα, τις ρυθμίσεις για την Παιδεία, ενώ κάνουν λόγο για αχρήστευση των ταξικών φοιτητικών διεκδικήσεων μέσω της τηλεκπαίδευσης και τηλε-εξέτασης.

«Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητικών καταλήψεων – Όχι Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς – Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», καταλήγει το κείμενο τους.

Τι απαντά το Υπουργείου Παιδείας για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα

Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, το υπουργείο Παιδείας, μέσω ανακοίνωσής του, τοποθετήθηκε κατά τον εξής τρόπο:

«Πρόκειται για άλλη μία θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».