Την απόρριψη του αιτήματος Λαγού πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη νέα σύνθεση του Δικαστηρίου, που ανέβηκε στην Έδρα.

Η  εισαγγελέας, έλαβε τον λόγο και ζήτησε την απόρριψη της αίτησης κρίνοντας ότι είναι «αόριστη και απαράδεκτη» και υπογραμμίζοντας,, πως δεν δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά η αίτηση, στηρίζεται σε βάση υπονοιών.

Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου ασκήθηκε καταχρηστικά από τον κριθέντα ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, δεκτή έγινε η αίτηση αποχής της Μαρίας Σιμιτζή – Βετούλα και το δικαστήριο με νέα σύνθεση καλείται να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού.

Μετά τη δήλωση αποχής λόγω κωλύματος της προέδρου της σύνθεσης που ορίστηκε να εξετάσει την αίτηση Λαγού, στην Έδρα ανέβηκε άλλη σύνθεση, η οποία θα κρίνει τις αιτιάσεις του ευρωβουλευτή κατά του δικαστηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα,η πρόεδρος δήλωσε κώλυμα γιατί είχε οριστεί ως δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κυρία ανάκριση της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια, ορίστηκε εκ νέου νέα σύνθεση που θα αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης.

Τη στιγμή ανακοίνωσης του κωλύματος, ο Γιάννης Λαγός φώναξε: «Έτσι μπράβο! Έναν έναν τους στέλνουμε στο σπίτι τους».