Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνει μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Περιφέρεια Αττικής, Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Eυρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως “Δημόσια Υπηρεσία” και οι κρίσεις». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020 και ώρα 10 π.μ. και μετά τα νέα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Πολύ σημαντικά διεθνή ονόματα συμμετέχουν ως εισηγητές στο συνέδριο όπως: ο Fabien Raynaud, Πρόεδρος Τμήματος στο Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας, ο Καθηγητής Bertrand Mathieu, Σύμβουλος Επικρατείας στη Γαλλία, ο Καθηγητής Luis María Díez-Picazo, Πρόεδρος στο Τμήμα Διοικητικού Δικαίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, ο Καθηγητής Jean-Paul Costa, τ. Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Καθηγητής László Trócsányi, Mέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, η Καθηγήτρια Elisenda Malaret, Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ο Καθηγητής Bernardo Mattarella, Πανεπιστήμιο LUISS στην Ιταλία, ο Καθηγητής Paul Craig, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Καθηγητής Martin Belov, Πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski της Σόφιας.

Από Ελληνικής πλευράς το Συνέδριο θα χαιρετήσουν οι κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, και τα γενικά συμπεράσματα θα αναλυθούν από τον Καθηγητή Προκόπιο Παυλόπουλο, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στους ομιλητές που θα συμμετέχουν συγκαταλέγονται και οι Ελληνες Καθηγητές Ιωάννης Δρόσος και Αικατερίνη Ηλιάδου, Καθηγητές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαδικτυακό συνέδριο στο afiumi@eplo.int