Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα - Οι εξοργιστικές του δηλώσεις (Video)

Ευθείες απειλές εξαπολύει πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας, μιλώντας ανοιχτά για πόλεμο και μιλώντας με εξοργιστικά υπονοούμενα, για την Ελλάδα και την ιστορία της, σε τελετή για την επέτειο από την μάχη του Ματζικέρτ.

Οι επίμαχες δηλώσεις έγιναν λίγες μόλις ώρες μετά από τις ανάλογες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις οποίες μάλιστα προέβη έχοντας δίπλα του τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ο οποίος μάλιστα, απέφυγε να απαντήσει, ή να τις σχολιάσει.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης, από την Κωνσταντινούπολη, ο Μανώλης Κωστίδης, σε ανταπόκρισή του στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Αυτοί που δεν είναι καν άξιοι κληρονόμοι του Βυζαντίου, τώρα πάλι παίρνουν πίσω τους, τους Ευρωπαίους και οδηγούνται σε αδικίες και σε πειρατείες κι αυτό δείχνει πως δεν έχουν πάρει το μάθημα τους από την ιστορία.

Μόλις πριν από έναν αιώνα, αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν  ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, κι αυτό είναι σαν το αποτέλεσμα της ψυχολογίας, σαν να σφυρίζεις μέσα στο νεκροταφείο.᾽᾽

Η  Τουρκία  και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας δικαιώματα.

Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό.

Τους καλούμε να συμμαζευτούν, να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή.

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως κάτι θα  το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε και το τίμημα.

Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», έκλεισε το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.