Έκτακτο: Τραυματίες από έκρηξη σε επιβατικό πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε πριν λίγο σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς και είχε δέσει στο Λιμάνι του Ηρακλείου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Πρόκειται για το πλοίο Blue Horizon, της Blue Star Ferries, το οποίο στις 21:00, εκτελώντας τακτικό δρομολόγιο, θα αναχωρούσε ξανά για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο ένας εκ των τραυματιών, ο 30χρονος μηχανικός του πλοίου, βρίσκεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, έχοντας υποστεί βαρύτατους τραυματισμούς από την έκρηξη και βαθιά εγκαύματα.

ναυάγιο έρευνες Παξοί

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έκρηξη, που ήταν μικρής ισχύος στο μηχανοστάσιο, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων, 30 ετών,  έχει τραυματιστεί σοβαρότερα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες και τη γιατρό να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το πλοίο κανονικά αναχωρούσε για Πειραιά το βράδυ, οπότε κατά την ώρα της έκρηξης,δεν είχε κόσμο και φαίνεται πως οι τραυματίες είναι μέλη από το πλήρωμα του πλοίου.

Πηγή: cretalive.gr