Σάλος από το ρατσιστικό παραλήρημα συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων, κατά του Αντετοκούνμπο - Τον «καρατόμησε» η Κεραμέως

Στη Βουλή έφερε το θέμα ο Νίκος Φίλης

Σάλος έχει προκληθεί από τα ρατσιστικά σχόλια του Κωνσταντίνου Καλέμη, συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Σχολιάζοντας στο Facebook και το Twitter την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία ο σταρ του NBA περιέγραφε τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, o Kων/νος Καλέμης προχώρησε σε χυδαίες αναρτήσεις όπως: «Τι δουλειά είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού», «δεν είναι άνθρωπος, είναι αράπης», είναι ορισμένα από τα απαράδεκτα σχόλια του Κ. Καλέμη.

Το θέμα έφερε  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της υπ. Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. «Πληροφορούμαστε ότι ο συντονιστής εκπαίδευσης στη δομή της Μαλακάσας αποκάλεσε τον Αντετοκούνμπο “μαϊμού”. Ζητούμε άμεσα την απομάκρυνσή του», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Παράλληλα η κ. Κεραμέως διέταξε άμεση έρευνα, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον Κωνσταντίνο Καλέμη, καθηγητή του ΕΚΠΑ, υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων, αλλά και μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).