«Φειδωλοί τέσσερις»: Νέα, μόνιμη συμμαχία εντός της Ε.Ε. σχεδιάζει η Αυστρία

Μία μόνιμη συμμαχία με τις “φειδωλές” χώρες της Ε.Ε., την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η κατοχύρωση των συμφερόντων των εν λόγω κρατών, επιθυμεί να δημιουργήσει η Αυστρία.

Όπως δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt», «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά εντός της ομάδας των φειδωλών, προκειμένου να αντιταχθούμε αποφασιστικά στα σχέδια για την δημιουργία μιας Ένωσης χρέους και στο μέλλον να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας από κοινού και σε άλλους τομείς».

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, τα κράτη της εν λόγω ομάδας παρουσιάστηκαν συγκροτημένα ως οι «φειδωλοί τέσσερις», και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της εξυγίανσης των προϋπολογισμών και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ αντιτάχθηκαν ανοιχτά στο σχέδιο ανάκαμψης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ του Παρισιού και του Βερολίνου. Το επόμενο εξόχως αμφιλεγόμενο θέμα στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η συμφωνία για μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική.