Απευθείας πτήση από τη Σουηδία προσγειώθηκε στη Ρόδο παρά την απαγόρευση - Οι απαντήσεις Θεοχάρη

Μια ημέρα μετά την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, πτήση από τη Σουηδία προσγειώθηκε στη Ρόδο, παρά την απαγόρευση πτήσεων από τη συγκεκριμένη χώρα, η οποία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες που έχουν το πάρει “πράσινο φως” να πραγματοποιούν πτήσεις προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πτήση με ειδική άδεια, καθώς θα μετέφερε δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού, προκειμένου να δουν δια ζώσης τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Οι επιβάτες της πτήσης φέρονται να ελέγχθηκαν ένας προς ένας, ενώ θα παραμείνουν σε 24ωρη καραντίνα στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει το γεγονό πως οι επιβάτες της πτήσης από την Στοκχόλμη δεν ήταν δημοσιογράφοι, αλλά τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές, όπως δήλωσαν στην κάμερα του MEGA που βρέθηκε στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, οι πτήσεις από τη Σουηδία επιτρέπονται κανονικά, με αρκετούς από αυτούς να έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους αρκετό καιρό πριν, ενώ όπως δήλωσαν δεν έχουν ενημερωθεί και για την 24ωρη καραντίνα που πρέπει να τηρήσουν στο ξενοδοχείο τους.

Θεοχάρης: Δεν απαγορεύεται σε κανέναν Σουηδό να έρθει στην Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης,  μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο δελτίο ειδήσεων του MEGA σχετικά με την “απαγορευμένη” πτήση από τη Σουηδία. Ο υπουργός  σημείωσε πως η πτήση όντως είχε άδεια, ενώ οι επιβάτες πέρασαν κανονικά από όλους τους ελέγχους: «Πράγματι είναι πτήση που έχει μια ειδική άδεια. Τεστάρονται όλοι για να μην υπάρχει κάποιο ζήτημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια. Κάποιο μεγάλο μέρος της πτήσης είναι δημοσιογράφοι που έρχονται για να δουν ακριβώς πως λειτουργούν τα πρωτόκολλά μας».

Όπως ανέφερε, δίνονται αρκετές ειδικές άδειες σε πτήσεις, προκειμένου να δουν δημοσιογράφοι και παράγοντες του τουρισμού τρίτων χωρών, πως η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και να προσελκύσουν ξένους τουρίστες. «Το κάνουμε αυτό ώστε να καθησυχάσουμε τον κόσμο που θέλει να έρθει στη χώρα μας. Δίνονται ειδικές άδειες για να προωθήσουμε τη χώρα μας και να ανοίξουμε τον τουρισμό» πρόσθεσε, ενώ είπε επίσης πως δεν απαγορεύεται σε Σουηδούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας.

«Αυτό που απαγορεύεται προσωρινά είναι οι απευθείας πτήσεις. Ένας Σουηδός ο οποίος έρχεται μέσω μιας άλλης χώρας, επιτρέπεται να έρθει στη χώρα μας και να κάνει τις διακοπές του».

Ο υπουργός Tουρισμού δήλωσε πως η συγκεκριμένη πτήσης από τη Σουηδία είχε ειδική άδεια προκειμένου να φτάσει στην Ελλάδα και μάλιστα το ελληνικό κράτος ήταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία. «Η πτήση είχε άδεια άρα είναι νόμιμη. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.