Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό από τις αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος»: Υποδέχτηκε 21.100 επιβάτες την 1η Ιουλίου

21.100 επιβάτες και 55 διεθνείς πτήσεις υποδέχτηκε ο Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών την 1η Ιουλίου.

Θετικά ήταν τα μηνύματα για την επανέναρξη του τουρισμού από την επιβατική κίνηση στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την πρώτη ημέρα της επανέναρξης των διεθνών πτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Ιουλίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχθηκε 21.100 επιβάτες και 55 διεθνείς πτήσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι πτήσεις της Ryanair που επανεκκίνησε πλήρως το πτητικό της πρόγραμμα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 30 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο είχαν φτάσει 12.000 επιβάτες, ενώ είχαν εκτελεστεί 30 διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλου, τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά, ωστόσο θα πρέπει να παρέλθει διάστημα περίπου 15 ημερών για μια πιο σαφή εικόνα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε επίσης ότι τα νούμερα σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019 είναι σαφώς πολύ μικρότερα, αλλά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς το 2019 ήταν μία εντελώς διαφορετική χρονιά, όπως τόνισε.

Η εκπρόσωπος του ΔΑΑ, χαιρέτισε την επανεκκίνηση των πτήσεων της Ryanair, σημειώνοντας πως η ιρλανδική εταιρεία με τη βάση της στην Αθήνα, αποτελεί πολύ σημαντικό αεροπορικό συνεργάτη του αεροδρομίου της Αθήνας και «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας από και προς την αεροπορική αγορά της Αθήνας».

Ψηλά στους προορισμούς η Ελλάδα

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται ψηλά στη ζήτηση εισιτηρίων από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Πολωνία, οι σκανδιναβικές χώρες και η Ιταλία, όπως τόνισε και η εκπρόσωπος της Ryanair, Κιάρα Ραβάρα κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Η ιρλανδική χαμηλού κόστους εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της από την Αθήνα από την Τετάρτη, εξυπηρετώντας 30 προορισμούς όπως η Μπολόνια, το Βερολίνο και το Σαρλερουά.

«Η Ryanair είναι χαρούμενη που ανακοινώνει την επανεκκίνηση των πτήσεών της από την Αθήνα, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διακοπής,» ανέφερε η κ. Ραβάρα, ανακοινώνοντας ότι το θερινό πρόγραμμα για το 2020 της Ryanair για την Αθήνα είναι πλέον στο σύνολό του στη διάθεση του κοινού για κρατήσεις, περιλαμβάνοντας 30 δρομολόγια προς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.