Σχέδιο της Τουρκίας για εισβολή στην Ελλάδα - Δείτε τα απόρρητα έγγραφα

Σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα, έχει καταρτίσει η Τουρκία. Το top secret σχέδιο φέρει ως κωδική ονομασία, το  όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενός ανεξάρτητου κράτους την εποχή του Βυζαντίου, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμα του, το Nordic Monitor, επικαλούμενα απόρρητα έγγραφα.

Τα εν λόγω απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο, φέρει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 και αποτελεί πιθανότατα την ενημερωμένη εκδοχή ενός παλαιότερου εγγράφου, που ίσως είναι ακόμα σε ισχύ.

Το Nordic Monitor αναφέρει, ότι τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν στο φάκελο δικαστικής υπόθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, και πιστεύεται ότι ο εισαγγελέας Serdar Coşkun – γνωστός υποστηρικτής των πολιτικών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – ξέχασε να αφαιρέσει το απόρρητο υλικό, προτού υποβάλει τον φάκελο στο δικαστήριο, οπότε και αυτό εντοπίστηκε.

Όπως αποκαλύπτουν τα μυστικά έγγραφα του Γενικού Επιτελείου που φέρνει στο φως το Nordic Monitor (τα οποία παρουσιάστηκαν μέσω Power Point), η Τουρκία έχει εκπονήσει σχέδιο για μυστική στρατιωτική επιχείρηση που ονομάστηκε «Çakabey», (σ.σ. TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi το πλήρες όνομα).

  Δείτε τα απόρρητα έγγραφα: