Καιρός: 1.600 κεραυνοί χθες, περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας σήμερα

Περισσότεροι από 1.600 κεραυνοί καταγράφηκαν χθες από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παρόλο που ο αριθμός των κεραυνών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, το ΕΑΑ-meteo χαρακτηρίζει ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σημειώθηκε κεραυνική δραστηριότητα σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με μόνη εξαίρεση περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Περαιτέρω επιδείνωση και σήμερα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αστάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 έως 24 βαθμούς.

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, Τετάρτη, με τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Αναλυτικότερα  βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 22, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 11 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 12 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23, στην Κρήτη από 11 έως 24 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές καθώς και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από νωρίς το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.