Συναγερμός στον Έβρο: 400 αστυνομικούς στέλνει στα σύνορα η ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο η Τουρκία να εφαρμόσει εκ νέου σχέδιο μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για μετακίνηση 400 ανδρών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προς την ελληνοτουρκική μεθόριο. Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών…».

Η απόφαση για την έκδοση της διαταγής φαίνεται να ελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω του φόβου «επανάληψης» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Φαίνεται, πάντως, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα δυσκολέψουν το «έργο» των τουρκικών υπηρεσιών.