Από κορωνοϊό είχε νοσήσει ένα μήνα πριν την εμβληματική συναυλία ο Αντρέα Μποτσέλι

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι, αποκάλυψε ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό στις αρχές του Μάρτη, με ήπια συμπτώματα, παρόλο που χαρακτηρίζει την εμπειρία του «έναν εφιάλτη», όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere della Sera.

«Η εμπειρία μου από τον κορωνοϊό; Μια τραγωδία, όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», δήλωσε ο τενόρος στους δημοσιογράφους στην Πίζα, στην Τοσκάνη.

Ο Μποτσέλι και η σύζυγός του είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο της Πίζας για να δωρίσουν το πλάσμα τους για τις έρευνες για την Covid-19. «Ξεπεράσαμε την ασθένεια πολύ καλά, παρόλο που δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσω πολλές συναυλίες και αυτό ήταν μια κακή εμπειρία. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή», πρόσθεσε ο τενόρος, ο οποίος έκανε όλο το διαδίκτυο να υποκλιθεί, όταν τραγούδησε μια «προσευχή».

Όσον αφορά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στη χώρα, η οποία ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, ο Μποτσέλι δήλωσε «ευχαριστώ τον Θεό που δεν ήμουν εγώ που έπρεπε να λάβω αποφάσεις».

«Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι πολιτικός και δεν κλήθηκα να πάρω αποφάσεις, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτού που πρέπει να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις», ανέφερε.

Ο Μποτσέλι έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τη δωρεά πλάσματος.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 12 Απριλίου, ένα μήνα μετά τη διαγνωστική εξέταση της 10ης Μαρτίου για τον κορωνοϊό, στην οποία βρέθηκε θετικός, ο τενόρος είχε δώσει μία συγκλονιστική συναυλία στον Καθεδρικό Ναό του Duomo στο Μιλάνου, με τίτλο “Μουσική για την ελπίδα”.

Η συναυλία διοργανώθηκε για το Πάσχα των Καθολικών και κατά τη διάρκειά της ο καλλιτέχνης έψαλλε μόνος του, συνοδεία μόνο ενός μουσικού, στον άδειο καθεδρικό ναό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την οικουμένη.

Θυμηθείτε την συγκινητική συναυλία εδώ