Μαζί στον Ιερό Βράχο Κατερίνα Σακελλαροπούλου & Λίνα Μενδώνη (Εικόνες)

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, άνοιξε ξανά σήμερα Δευτέρα 18 Μαϊου ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης. Η υπουργός Πολιτισμού, ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Με... Σεφέρη άνοιξε την Ακρόπολη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου! «Τα ...

Μάλιστα σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, ωστόσο η επανεκκίνηση των μουσείων της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την διασπορά του νέου κορωνοϊού, έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Το μήνυμα της Προέδρου από την Ακρόπολη: Με την αγάπη για τα ...

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι η παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό, ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο «ψηφιακός» εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας. Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε  όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

 

Προτεινόμενα για εσάς