Ο «διάλογος» Δημάρχου Αγίας Παρασκευής - «Ρουβίκωνα» (video)

Έφοδο στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, περίπου 30 αντιεξουσιαστές μπήκαν στο κτίριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μεσογείων και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του δημάρχου, στον 3ο όροφο.  Εκείνη την ώρα ο κ. Βασίλης Ζορμπάς είχε συνάντηση με συνεργάτες του και αντικείμενο την επαναλειτουργία θερινού δημοτικού κινηματογράφου.

 

Ακολούθησε διάλογος του δημάρχου με τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όταν αστυνομικοί με δακρυγόνα απομάκρυναν νεαρούς από την πλατεία λόγω συνωστισμού.

“Με κατηγόρησαν ότι έφερα τα ΜΑΤ στην πλατεία” είπε στην “Καθημερινή” ο κ. Ζορμπάς περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο γραφείο του και συνέχισε: “μου είπαν ότι ενώ τα μαγαζιά στην πλατεία διακινούν κοκαΐνη εγώ κυνηγάω τα παιδιά που καπνίζουν χόρτο και μου ζήτησαν να μη φέρω ξανά τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή”. 

Η παρουσία των μελών της αναρχικής ομάδας στο δημαρχείο ήταν ειρηνική, ενώ κατά την αποχώρησή τους πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα όπως “ενάντια στην υγειονομική και κατασταλτική επιδημία”. Κατέγραψαν την ενέργειά τους σε βίντεο και στη συνέχεια δημοσιοποίησαν κείμενο στο διαδίκτυο.