Covid-19: Τι ακριβώς συνέβη με την μονάδα αιμοκάθαρσης στο Περιστέρι

Αποκλεισμένη πλέον η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς ιχνηλατήθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ νωρίτερα επί τόπου έσπευσαν οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

 

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και εξετάζονται 101 δείγματα, ενώ το νοσοκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα  – στεγανοποίηση, όπερ σημαίνει, κανείς δεν εισέρχεται, ούτε εξέρχεται.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, που ιχνηλατήθηκαν στην συγκεκριμένη κλινική, στην οποία λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης και όλα ξεκίνησαν, όταν ένας αιμοκαθαιρώμενος ασθενής ανέασε υψηλό πυρετί, οπότε υποβλήθηκε εσπευσμένα στο τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό στην νόσο.

Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, από τα 29 θετικά δείγματα, τα 13 ήταν ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση και 11 είναι μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής.

Ο ασθενής από τον οποίο θεωρείται ότι προήλθε η μόλυνση, επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, που αποφάσισε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός, ενώ ενημερώθηκε αμέσως η κλινική προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ, ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Δρώντας άμεσα, το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση, έως το βράδυ θα έχουν ληφθεί προς έλεγχο 45 ακόμη δείγματα.