72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 2.081 συνολικά - 93 οι νεκροί (Videos)

Στους 93 έχουν φτάσει οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον φονικό ιό, κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ με τα 72 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, στην Ελλάδα, έφτασαν πλέον στα 2.081.

Σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση, από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, 75 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη.

Ο κος Τσιόδρας, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης συμπλήρωσε ότι οι θανόντες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 72 χρόνια, με το 90% να έχει υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ένας 87χρονος κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στο Θριάσιο, με τον θάνατό του να δηλώνεται το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θανών είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό κι αντιμετώπιζε χρόνια νεφρική νόσο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο εν λόγω ασθενής νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο, καθώς δεν είχε εντοπιστεί ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα τώρα, να ιχνηλατούνται οι πιθανότητες μετάδοσης, σε άλλους ασθενείς, συνοδούς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Δείτε το Video, με τις ανακοινώσεις του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020:

Νίκος Χαρδαλιάς: Περνάμε από την ώρα της επιμονής στην ώρα της υπομονής

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διαβέβαιωσε, πως οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου της χώρας συνεχίζονται,  αναφέροντας ότι από τους ελέγχους είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Επίσης, επισήμανε πως «Η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει ένα εξίσου καλό επίλογο. Ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

“Περνάμε από την ώρα της επιμονής στην ώρα της υπομονής”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, διιαμηνύοντας, πως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε, ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί και συνεπείς στην όλη προσπάθεια.

 Δείτε το Video:

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης,  ότι από τη Δευτέρα διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών που θα λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο από 111 σε 222, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά και αναστέλλεται η λειτουργία 4 λαϊκών αγορών που δεν τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές είναι ενδελεχείς  και λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων δημόσιας υγείας αναστέλλονται για 10 ημέρες τέσσερις λαϊκές, και συγκεκριμένα η λαϊκή επί της οδού Μ. Ασίας του Δήμου Νεάπολης  Συκεών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η λαϊκή της δημοτικής κοινότητας Παραλίας  Διστόμου , η λαϊκή στο Χατζηκυριάκειο  στην Καλλίπολη  επί της οδού Μ. Χατζηκυριακού και η λαϊκή  επί της οδού Δαβάκη στο Χαϊδάρι.

Επίσης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού αποφασίστηκε να περιοριστεί  η κίνηση των πολιτών στην περιπατητική ζώνη  που είναι εφαπτόμενη στην οδό Αντώνη Τρίτση στην περιοχή  Νέας Πολιτείας Ευόσμου, από Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 14:00 έως τις 8;00 το πρωί της επομένης και το Σαββατοκύριακο όλο το 24ωρο.

Το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί για 14 ημέρες.